Світлана, 62 роки
Дотримується традицій, чекає в гості на Великдень дітей і онуків.
Великдень – це про світлі думки й добрі наміри. А ще можливість продемонструвати різноманіття українських традицій, передати їх дітям і онукам. Паски я зазвичай випікаю в Чистий четвер. Важливо, щоб удома було тихо та спокійно, з молитвою починаю процес.
Ніколи не змінюю рецепта, який записала ще моя мама, певно, років 70 тому. На один кілограм борошна потрібно дві склянки теплого молока, 10 жовтків, 100 грамів дріжджів, 200 грамів вершкового масла, стільки ж цукру, пів чайної ложки солі, родзинки. Усі продукти заздалегідь купую в АТБ. Також відварюю три десятки яєць у лушпинні цибулі, щоб вони стали гарного золотаво-коричневого кольору.
Додатково роблю для онуків крашанки з яскравими наліпками. До свого великоднього кошика також покладу сирну паску, буженину, ковбасу, хрін, сіль, пляшку вина. У неділю раненько підемо з чоловіком до церкви, освятимо їжу. А в обід чекатимемо в гості дітей і онуків.